Bestuur studentenvereniging Circumflex treedt af na dood lid Thijs Eberson uit Oisterwijk

9 april 2013 om 20:32
nl
Het bestuur van de Maastrichtse studentenvereniging Circumflex heeft dinsdagavond zijn ontslag aangeboden aan zijn leden uit respect voor de in november overleden Thijs Eberson uit Oisterwijk. Dat bevestigt voorzitter Bram de Jonge tegen dagblad De Limburger.
Geschreven door

Het bestuur doet dit niet alleen uit respect voor de in november overleden Thijs Eberson, maar ook voor zijn familie en de overige nabestaanden. Circumflex wil zijn 'bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen om zo een roerige periode achter ons te laten', aldus De Limburger.
Vernauwde slokdarmDe 22-jarige Eberson werd in november dood aangetroffen in een gebouw van Circumflex. Hij was penningmeester bij de vereniging. Het is niet bekend waaraan Eberson overleed, maar duidelijk is dat zijn gezondheid een doorslaggevende rol speelde. Naar verluidt had Eberson een vernauwde slokdarm.
Volgens de regels van Circumflex mogen leden niet overnachten op de sociëteit, schrijft de Limburger. Dat is bij Eberson wel gebeurd. Voorzitter Bram de Jonge vertelt tegen de krant dat 'niemand de consequentie heeft kunnen overzien van het tegen de afspraak in alleen laten overnachten van Thijs op de sociëteit'.
Geschokte reactiesDe dood van Eberson zorgde eind vorig jaar voor veel geschokte reacties. De studentenvereniging schrapte per direct alle activiteiten, in een verklaring van de Universiteit Maastricht bood de Limburgse onderwijsinstelling slachtofferhulp in voor zij die daar behoefte aan hadden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.