Integriteitsonderzoek naar eigenaar van Stille Wille in Oirschot

OIRSCHOT - De provincie laat een integriteitsonderzoek uitvoeren naar de eigenaar van Stille Wille in Oirschot. Gedeputeerde Staten willen dit afwachten voordat ze toestemming geven voor het permanent bewonen op dit recreatiepark.
Stille Wille is eigendom van de familie De Jong, van wie Aran vorig jaar november voor zijn huis in Eindhoven werd geliquideerd. Zaakwaarnemer van De Jong was Marcel Senders, de advocaat uit Waalre die eerder dit jaar in opspraak kwam.

Speciale bestemming
De gemeente Oirschot probeert al jaren met de exploitanten en bewoners van het park afspraken te maken over permanent bewonen. Twee jaar geleden kondigde de toenmalige provinciebestuurder Ruud van Heugten aan dat hij gaat onderzoeken of het landgoed een speciale bestemming krijgt, zodat de huisjes permanent bewoond mogen worden.

'Meerdere keren in het nieuws'
Over het integriteitsonderzoek schrijft de provincie: "Het recreatiepark is de laatste tijd meerdere keren in het nieuws geweest in verband met een voormalige medebestuurder van de beleggingsmaatschappij die eigenaar is van het recreatiepark". Zijn medewerking is nodig om het park een juiste bestemming te geven.

Het onderzoek gaat volgens de gemeente Oirschot vier tot vijf maanden duren. In de tussentijd blijft ze wel werken aan een nieuw bestemmingsplan voor het  recreatiepark. De eigenaar en bewoners van het park zijn woensdag ingelicht over de laatste ontwikkelingen.