Grootste dumping drugsafval op grondgebied Staatsbosbeheer in Dorst

DORST - Aan de Oude Tilburgsebaan in Dorst zijn zaterdag zestig vaten met chemicaliën gevonden, vermoedelijk drugsafval. Het gaat om 3000 tot 3500 liter, deels in lekkende vaten. Volgens boswachter Marcel Douma is het de grootste dumping op grondgebied van Staatsbosbeheer in West-Brabant.
Waarschijnlijk zijn de vaten van een vrachtauto of aanhangwagen gegooid, waardoor sommige vaten zijn gaan lekken. Het gaat onder meer om tien grote 200-literbakken en ongeveer vijftig kleinere jerrycans en vaten.

De vindplaats werd afgezet. Staatsbosbeheer en het Regionaal Milieuteum van de politie zijn aanwezig geweest bij het opruimen. Omdat veel vaten lekken heeft de ruimploeg speciale maskers op met een zuurstofslang van tientallen meters. Een aantal bomen zijn gerooid zodat de hulpdiensten gemakkelijker en veiliger konden werken.

De vaten werden rond tien uur zaterdagochtend gevonden. Iemand die zijn hond aan het uitlaten was, waarschuwde de politie.

Onderzoek
Het Regionaal Milieuteam gaat de zaak onderzoeken. Het afval wordt door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd en naar een special depot gebracht. Daar worden monsters genomen.
Meer over dit onderwerp:
oude tilburgsebaan dorst vaten drugsafval xtc
Deel dit artikel: