Vervanger Fyra nog niet vaker naar Brussel

ROOSENDAAL - Het lukt dit jaar niet om 16 keer per dag een intercity tussen Den Haag en Brussel te laten rijden. Deze trein rijdt via Roosendaal. Staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) heeft dat dinsdagavond aan de Tweede Kamer geschreven.
De Kamer wilde dat de intercity, die de Fyra vervangt, 16 keer per dag gaat zou gaan rijden, tegen 8 keer per dag nu. Maar volgens Mansveld is dat dit jaar niet uitvoerbaar. Het verhogen van de frequentie van 2 naar 8 keer per dag was al ‘een complexe puzzel’, schrijft ze. Naar de dienstregeling van volgend jaar wordt nog gekeken.

Verlengen treinen   
De NS gaat nog na of er deze zomer extra drukte wordt verwacht, laat de staatssecretaris weten. De treinen kunnen dan verlengd worden, zodat de reizigers kunnen zitten. De Belgische spoorwegmaatschappij NMBS heeft verder gemeld dat vanaf december de treinen in het weekend kunnen doorrijden van Antwerpen Centraal naar Brussel. Dat is nu nog niet het geval.

De vervangende treinen werden ingezet na de grote problemen met de hogesnelheidstrein Fyra. Die zijn voorlopig nog niet opgelost.

Deel dit artikel: