'Moord op Milouda Koudad uit Den Bosch kon voorkomen worden, beste vriend waarschuwde politie’

19 april 2013 om 19:16
nl
De moord op de Bossche Milouda Koudad (39), die dinsdag door haar 36-jarige broer werd doodgestoken in haar appartement in Den Bosch, had voorkomen kunnen worden. Dat stelt een goede bekende van de familie zaterdag tegenover Omroep Brabant. De politie was tijdig gewaarschuwd over de gevaarlijke broer door een beste vriend van de dader.
Geschreven door

De broer werd afgelopen dinsdag om drie uur 's middags opgepakt nadat hij zijn zus had mishandeld in haar flat aan De Bokkelaren in Den Bosch. Hij werd tot zeven uur 's avonds vastgehouden op het politiebureau in Den Bosch. Voordat hij werd vrijgelaten, is een van zijn beste vrienden naar het bureau gegaan. Hij verzocht de politie dringend een crisisarts of psychiater aan te stellen.
Verzoek genegeerdDat verzoek werd genegeerd. De politie meldt tegen Omroep Brabant dat er na het arrest van Milouda's broer geen reden was om psychologische hulpverlening in te schakelen.
Nadat de politie de dader na vier uur weer vrijliet, ging hij terug naar de flat van zijn zus en stak hij haar dood. Milouda werd woensdagochtend gevonden in haar appartement in Den Bosch. Kort daarna is de broer door de politie aangehouden.
'Al anderhalve week signalen'Volgens de bron kampte de dader dinsdag al anderhalve week met een flinke psychische terugval. Verschillende mensen die de broer die week spraken, zouden zich bedreigd hebben gevoeld.
Volgens buurtbewoners werd de broer dinsdag opgepakt omdat hij Milouda had mishandeld voor geld voor drugs. De dader had een zware geschiedenis met de GGZ, zo meldt de bron. GGZ was zaterdag niet beschikbaar voor commentaar.
Vragen aan RomboutsDe gemeenteraadsfracties van Leefbaar 's-Hertogenbosch& Rosmalen, Stadspartij Knillis en Bosch Belang gaven eerder al

vraagtekens te zetten bij het vroeg vrijlaten van de dader.
In de gemeenteraadsvergadering van komende dinsdag stellen de fracties vragen aan burgemeester Rombouts vragen over de gang van zaken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.