Goed voorbereide koper van iPhone toch genept in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Een telefoon kopen via Marktplaats kent zo een aantal risico's. Dat wist ook een 19-jarige Tilburger die besloot om een tweedehands iPhone 5 aan te schaffen. Eenmaal afgesproken om de knoop over de deal door te hakken, controleerde de koper de telefoon tot in detail. Maar eenmaal thuis, bleek het een kat in de zak.
Op de afgesproken plek in Kaatsheuvel werd de iPhone goed gecontroleerd door de Tilburgse koper. De telefoon werkte naar behoren en hij stond ook niet geregistreerd als gestolen. Dat laatste had de toekomstige eigenaar nog even gecheckt op stopheling.nl.

Toch genept
Koper en verkoper kwamen gezamenlijk tot een verkoopbedrag van 390 euro. Eenmaal thuis bleek het het geld niet waard. Op het laatste moment was de perfect werkende iPhone verwisseld voor een nep exemplaar. Hij heeft aangifte gedaan van oplichting.

De Tilburger heeft een aantal kenmerken van de oplichter door kunnen geven aan de politie. Die zijn nu op zoek naar de verkoper.

Oplichting voorkomen
De politie adviseert kopers van producten op websites als Marktplaats gelijk uit te wisselen. Ook wordt aangeraden om alleen zaken te doen met geregistreerde verkopers, zodat bij een geval van oplichting de verkoper gemakkelijk te traceren is.
Meer over dit onderwerp:
oplichting tilburg kaatsheuvel iphone 5 politie
Deel dit artikel: