Boze Frits Spits uit Eindhoven trekt stekker even uit Oranjejournaal

EINDHOVEN - Radiopresentator Frits Spits uit Eindhoven is boos. Hij wilde maandagochtend per direct stoppen met de presentatie van het Oranjejournaal op Radio 2. Door alle ophef over het Koningslied had hij geen zin meer om het programma nog langer te presenteren. Diezelfde avond nog draaide hij weer bij.

Op de website van de NOS noemde Spits het een schande dat er bijna een volksgericht is ontstaan om het lied af te schieten. Ook via Twitter uitte hij al zijn ongenoegen. Ook aan Omroep Brabant liet hij weten wat hij ervan vindt. "Iedereen heeft recht op zijn mening, je mag het zelfs afkraken, maar nu is er echt een hetze ontstaan", aldus Spits.

Volgens hem was het kwalijk dat iedereen te pas en te onpas zijn mening op sociale media kan spuien. "Je moet echt drie keer nadenken voordat je iets op sociale media plaatst. Ik krijg het idee dat dat nu niet is gebeurd."

Troonswisseling
Sinds het begin van deze maand presenteerde Spits in aanloop naar de troonswisseling drie keer per dag het Oranjejournaal. Radio 2 is nauw betrokken bij de organisatie en uitvoering van het Koningslied.

Afgelopen vrijdag presenteerde John Ewbank het Koningslied. Twee dagen later trok de componist het nummer weer terug vanwege alle kritiek op het nummer.

Toch wel
Toen het Comité Inhuldiging maandagavond bekend maakte toch vast te houden aan het door John Ewbank gecomponeerde nummer, draaide Spits ook bij. "Ik kan terug als heraut. Hoera, hoera, hoera", twitterde hij.
Meer over dit onderwerp:
frits spits oranjejournaal koningslied radio 2
Deel dit artikel: