Video

Mark van Bommel: "Deze avond in top 10 van mijn carriere"

26 april 2013 om 23:41
nl
Mark van Bommel neemt voorlopig nog geen beslissing over zijn toekomst. "Ik blijf het voor me uit schuiven'', zei de aanvoerder van PSV, die zaterdag in de slotfase van d e thuiswedstrijd tegen FC Groningen (5-2) minutenlang werd toegezongen.
Geschreven door

"Dit heb ik nog nooit meegemaakt, ongelooflijk wat de fans doen'', zei de zichtbaar geëmotioneerde Limburger.
Aanvoerder mag zelf beslissenVan Bommel (36) mag van PSV zelf beslissen of hij deze zomer stopt of nog een jaar doorgaat. "Ik wil nog van waarde kunnen zijn voor het elftal. En het hangt van nog een paar dingen af.'' Hoe mooi de middenvelder het eerbetoon van de PSV-fans ook vond, het geeft voor hem niet de doorslag in zijn keuze. "Dat zou volgens mij ook niet goed zijn."
Niet de verdienste van AjaxOndanks de mooie avond, noemde Van Bommel het frustrerend dat hij dit seizoen vermoedelijk niet de titel gaat pakken met PSV. ''Als je ziet wat voor een selectie we hebben, hadden we met 6 punten vóór moeten staan en niet 4 punten áchter Ajax. Dat is niet de verdienste van Ajax, maar onze eigen schuld. Na de winterstop hebben we teveel punten weggegeven".
Advocaat: Van Bommel kan jaartje doorAls het aan Dick Advocaat ligt, gaat Mark van Bommel nog een jaar door met voetballen. "Zeker als hij blijft voetballen zoals vandaag'', zei de 65-jarige Hagenaar zaterdag na de eenvoudige zege op FC Groningen (5-2). "Mark speelde geweldig, hij zat overal tussen en gaf gas op de momenten dat er doorgedekt moest worden.'' Advocaat haalde Van Bommel in de 86e minuut naar de kant, waarna de 36-jarige aanvoerder minutenlang massaal werd toegezongen. "Het is natuurlijk geweldig voor hem dat ze hem zo bejubelen. Mark is een heel geliefde speler, hij heeft ook zoveel voor PSV gedaan.'' De Hagenaar heeft met Van Bommel (nog) niet gepraat over diens toekomst. "Hij moet dat zelf bepalen, hij voelt zelf of het nog gaat of niet. Toen ik 36 jaar was, kon ik het allemaal niet meer belopen, maar dat is bij Mark niet het geval. Hij is nog heel scherp, een echte professional.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.