Piemelkunstenaar Peter de Koning uit Steenbergen komt met nieuw schunning beeld: 'Fuck You'

STEENBERGEN - Na zijn metershoge houten piemel komt kunstenaar Peter de Koning uit Steenbergen met een nieuw houtsnijwerk: het Fuck You-beeld. Het 'kunstwerk' heeft twee kanten: aan de ene kant kijkt je een lief konijntje aan. Draai je het beeld om, dan zie je een grote vagina waar een hand uit komt die je de middelvinger geeft.
Fuck you dus. En in dit geval is die boodschap bedoeld voor KPN en Online.nl.

KPN was de inspiratiebron
De Steenbergse houtbewerker heeft nogal wat problemen gehad met KPN en internetprovider Online.nl, waardoor hij wekenlang geen internet had en niet kon bellen.

"Ze proberen je eerst met een lief gezicht naar binnen te lokken, vandaar het konijntje. Zodra je binnen bent krijg je de middelvinger. Het is gewoon schandelijk hoe die bedrijven met klanten omgaan. De wereld op zijn kop. Vandaar dat het beeld op zijn kop staat."

Protest
Het is dus wederom een protest van de kunstenaar. Zo maakte hij eerder de houten penis uit protest tegen een politieagent. Het penisbeeld dient inmiddels als protest tegen de aanleg van de A4 in Steenbergen. Binnenkort wordt het gebruikt als danspaal op het rockfestival Borstrock in Nieuw-Vossemeer.

Zelf vindt hij zijn nieuwe werk nu al een bestseller. Aan de andere kant bestempelt hij het als misschien wel 'het meest onsmakelijke beeld van heel Nederland'. Maar De Koning houdt wel van wat provocatie. "Het beeld staat weer in de voortuin en mensen die het zien, staan er echt met open mond naar te kijken. Ze weten zich geen houding te geven, maar dat vind ik wel vermakelijk."

Vrouwonvriendelijk
Ook beseft De Koning dat het niet het meest vrouwvriendelijke beeld is, maar dat wil hij juist in zijn voordeel gaan gebruiken. "Mensen die problemen hebben met bijvoorbeeld een vrouwelijke ambtenaar, mogen het best even lenen."