Stadion RBC per 1 augustus weer operationeel

ROOSENDAAL - Het onkruid komt er nu nog tot de oksels, maar vanaf 1 augustus moet het voetbalstadion in Roosendaal weer operationeel zijn. Dat betekent dat RBC volgend seizoen al terugkeert naar het stadion op industrieterrein Borchwerf.
De Zeeuwse zakenman Paul Hermsen heeft het stadion gekocht voor 1.3 miljoen euro. "Ik krijg hier echt een kick van, dit doet me wat." Vrijdagmorgen ontvouwde hij zijn plannen op een persconferentie. Hermsen: "Ik investeer in iets om er rendement uit te halen."

Binnen twee maanden moet er over het verwilderde veld weer een kunstgrasveld liggen, zodat RBC volgend seizoen er zijn thuiswedstrijden af kan werken. Hermsen: "We willen met de KNVB gaan praten om in het stadion ook jeugdinterlands te laten spelen."

Kunstmanifestatie
Hermsen wil het stadion rendabel maken door er evenementen te organiseren. Zo moet de Draai van de Kaai, het wielercriterium in Roosendaal, er de permanance krijgen en ook moet er komende zomer al een kunstmanifestatie komen. "Frans Bauer hier met 5000 man. Dat zou best leuk zijn voor Brabant", zo ziet Hermsen voldoende mogelijkheden.