Verdachte dodelijk ongeluk in Roosendaal kreeg terecht een koninklijke onderscheiding

2 mei 2013 om 14:55
nl
De man uit Roosendaal die vorige week een koninklijke onderscheiding kreeg terwijl hij wordt verdacht van het veroorzaken van een dodelijk ongeluk, heeft het lintje terecht ontvangen. Dat zegt de gemeente Roosendaal. Familieleden van het verkeersslachtoffer maken zich boos en vinden dat de man het lintje niet had mogen krijgen.
Geschreven door

Om een koninklijke onderscheiding te krijgen moet je van onbesproken gedrag zijn. Het is aan de burgemeester om tijdens de aanvraag te onderzoeken of de naam van de te decoreren persoon niet in registers van politie en justitie voorkomt. Volgens woordvoerder Dirk Timmers van de gemeente Roosendaal is dat gebeurd.
'Gedecoreerde niet in register politie en justitie'"Enkele maanden voor de uitreiking, zijn de registers doorgenomen. Hier stond de decorandus niet in vermeld. De aanvraag voor het lintje is vervolgens doorgezet naar de provincie", aldus Timmers. De gemeente Roosendaal kon naar eigen zeggen niet weten dat de gedecoreerde bij een verkeersongeluk betrokken was.
Het Openbaar Ministerie in Breda heeft het dossier van de Roosendaler in maart dit jaar ontvangen. Mogelijk stond de man om die reden nog niet in de geraadpleegde registers. Of justitie de man ook daadwerkelijk gaat vervolgen, is nog niet bekend.
Motorrijder omgekomenBij het ongeluk op de Rucphensebaan, in juli 2012, kwam een 38-jarige motorrijder uit Sint Willebrord om het leven. De Roosendaler zou de motorrijder over het hoofd hebben gezien toen hij met zijn auto vanaf een perceel de weg opreed.
De familie van het slachtoffer liet eerder deze week aan Omroep Brabant weten dat ze het erg pijnlijk vindt dat de man een lintje opgespeld heeft gekregen. Volgens de familie had hij het lintje kunnen weigeren. De automobilist vindt dat hij geen schuld heeft aan het ongeluk en wil verder niet reageren op de zaak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.