Guus Meeuwis en Gers Pardoel op Brabant Open Air in Eindhoven

EINDHOVEN - Guus Meeuwis, Gers Pardoel, Frank Lammers, Björn van der Doelen, Joris Rasenberg en Nol Havens treden vrijdag 6 september op tijdens het stadsfestival Brabant Open Air op Strijp-S in Eindhoven.
Voor zaterdag 7 september is ook een nieuwe naam bekendgemaakt: de Britse singer-songwriter Jon Allen. Naast deze artiesten zullen er nog vier bekende Brabanders te vinden zijn op het podium, maar dat maakt de organisatie pas later bekend.

Vijfde editie
Dit jaar is de vijfde keer dat Brabant Open Air wordt gehouden. Vrijdag 6 en zaterdag 7 september 2013 begint het festival met 'De maten van Brabant', tijdens deze avond spelen de artiesten een nummer van zichzelf en gaan ze samenwerken met elkaar. Ook brengt iedere artiest een ode aan Brabant. De maten van Brabant zal worden begeleid door de band van Guus Meeuwis. Zij worden voor een avond omgedoopt tot 'Braband'.
 
Zaterdag is het festival verdeeld over drie podia. Hier zullen naast de folkrockzanger Jon Allen ook Bløf, Kensington, Handsome Poets, Moke, The Kik, Ed Kowalczyk, Chef'Special, Blaudzun, Bettie Serveert, Douwe Bob, Navarone, D Deadly, Isabelle Amé en Tessa Rose Jackson het podium bestijgen. Wie het festival gaat afsluiten moet nog bekend worden gemaakt.