Koninklijke asperges uit Helvoirt blijken de lekkerste van Brabant

2 mei 2013 om 19:10
nl
De asperges van Gubbels uit Helvoirt zijn de lekkerste van Brabant. De Helvoirtse asperges wonnen vrijdag de blinde smaaktest van het Brabants Asperge Genootschap. De gasten tijdens het koninklijke diner op maandagavond konden ze maandag al proeven.
Geschreven door

Dat betekent voor de tweede keer feest in Helvoirt deze week, want de asperges van telers Walter en Ton Gubbels stonden maandagavond ook op het menu tijdens het Koninklijke diner in het Rijksmuseum in Amsterdam, ter ere van de troonswisseling.
Erp, Asten en RoosendaalDe Helvoirtse asperges van het ras Cumulus kregen 168 punten. Op plek twee eindigden drie telers gelijk, met 164 punten: Lankveld uit Erp (Cumulus), Heijligers uit Asten (Avalim) en Lazeroms uit Roosendaal (Backli). Aan de verkiezing deden dertig telers mee.
Een professionele jury bestaande uit onder andere restaurateurs, wijnproevers en de ZLTO proefde het witte goud. "Het gaat om de beleving. Dat zit 'm in de kleur, beet, vezels, zoet, zout, bitter. Al die dingen die daar belangrijk in zijn", vertelt juryvoorzitter en voormalig meesterkok Leon Ribbens.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.