Video

43e jazzfestival Breda: 250.000 bezoekers en wisselvallig weer

11 mei 2013 om 16:16
nl
Het 43e jazzfestival in Breda heeft ondanks het wisselvallige weer zo'n 250.000 bezoekers getrokken. Dat heeft de organisatie zondagmiddag laten weten. Het Breda Jazz Festival eindigt later op zondag.
Geschreven door

Breda Jazz heeft weinig last gehad van de crisis. Sponsoren zijn makkelijk te vinden en zelfs een nieuwe hoofdsponsor diende zich afgelopen jaar aan. Ook het publiek hield de hand niet op de knip en consumeerde er op los tijdens de vier dagen jazz in Breda. Voor de zes binnenconcerten verkocht de organisatie 1600 kaarten.
Het wisselvallige weer drukte geen negatief stempel op de 43e editie van het festival. "Als het regende, verdween het publiek, maar zodra het droog was, kwamen de mensen meteen weer terug", aldus de organisatie.
Verkleedpartij in de AvenueDe organisatie noemt de verkleedpartij in De Avenue op vrijdagavond een van de hooogtepunten van het festival. Daar werd voor het eerst een workshop swingdansen gegeven. Er was live-muziek in de sfeer van de jaren '30 en '40. In De Avenue stonden twee grote verkleedkisten waar veel mensen indoken om zich helemaal in stijl uit te dossen.
Benieuwd waar de jazzliefhebbers allemaal van genoten hebben afgelopen dagen. We maakten eerder een overzicht van de hoogtepunten van het festival, nog los van de vele foto's van Breda Jazz 2013.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.