Brabant krijgt nieuw cultureel tijdschrift: Mest

DEN BOSCH - Mest. Zo heet het nieuwe culturele tijdschrift voor Brabant. Werkgeversvoorzitter Peter Swinkels nam zaterdagavond in Den Bosch het eerste exemplaar in ontvangst. Mest gaat vier keer per jaar verschijnen in een oplage van 3000 stuks.

In die eerste editie staan onder andere een interview met acteur Frank Lammers en een persoonlijke beschouwing van schrijver Serge van Duijnhoven uit Oss over collega A.F.Th. van der Heijden uit Geldrop. Verder schrijft het blad over het nieuwe Bossche Museumkwartier en de vraag waarom het rijk maar zo weinig bijdraagt aan de cultuur in Brabant.

Bescheiden
Mest-hoofdredacteur Stan van Herpen denkt dat van de oplage ongeveer tweederde in Brabant wordt verspreid. Zo'n duizend stuks gaan straks volgens hem naar beleidsmakers buiten de provincie. Het blad wil Kamerleden en anderen in het Haagse circuit duidelijk maken wat er in Brabant allemaal gebeurt. Deze provincie is tot nu toe te bescheiden geweest, zo viel zaterdagavond verschillende malen te beluisteren.

Al die beleidsmakers krijgen Mest voor niets. Maar Van Herpen is ook uit op betalende abonnees. "Ik wil over een jaar of twee zo'n 1500 betalende abonnees hebben", zei hij zaterdagavond. "Anders moet je je af gaan vragen waarmee je bezig bent."

Brabant Cultureel
Mest is in zekere zin de opvolger van Brabant Cultureel, een blad dat tien keer per jaar verscheen. Dat blad werd tot dit jaar gesubsidieerd door de provincie die al een poosje had aangegeven dat die subsidie stopgezet zou worden.

Er is gepraat over de mogelijkheid dat de Brabantse culturele instellingen verder zouden gaan met Brabant Cultureel. Het maandblad en de Brabantse organisaties zijn het echter niet eens geworden. Brabant Cultureel verschijnt nu alleen nog op internet.
Meer over dit onderwerp:
mest brabant cultureel
Deel dit artikel: