Verdacht vlees Willy Selten in Oss kwam bij ruim duizend bedrijven terecht

13 mei 2013 om 09:11
nl
Het vlees van de verdachte vleesverwerker Willy Selten in Oss is aan meer dan duizend restaurants, winkels en slagerijen verkocht. Dat blijkt uit de gegevens van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Er zou geen sprake zijn geweest van gevaar voor de volksgezondheid.
Geschreven door

Het gaat om ruim 900 horecabedrijven, 159 winkels, 25 slagerijen en een koelvrieshuis, zo meldt de NOS. Een deel van de 50 miljoen kilo verdacht rundvlees kwam bij de afnemers terecht via de 132 Nederlandse vleesverwerkers. Die lieten op verzoek van de NVWA weten bij welke bedrijven het vlees belandde. Het vlees zou waarschijnlijk allemaal 'uitgeserveerd en opgegeten' zijn.
Vijf bedrijven gaven geen inzicht in waar het vlees van Selten naartoe ging. Vier kregen er van de NVWA een boete, één bedrijf kreeg een schriftelijke waarschuwing. Uit het onderzoek dat tot nu toe door de NVWA is gedaan, blijkt dat het vlees geen gevaarlijke medicijnen bevatte die schadelijk voor de volksgezondheid zouden zijn. Eind deze maand biedt de NVWA aan minister Schippers van Volksgezondheid en staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken de rest van het onderzoek aan.
Vleesfraude in OssHet bedrijf van Willy Selten kwam in opspraak, omdat het paardenvlees als rundvlees zou hebben verkocht. Justitie verdenkt Willy Selten van valsheid in geschrifte, oplichting en witwassen. De vleesverwerker uit Oss is inmiddels failliet verklaard en de complete inventaris wordt geveild.
De Europese Commissie liet vorige week nog weten maatregelen te willen nemen na de vleesfraude. De geldboetes voor bedriegers moeten zo hoog worden dat ze afschrikwekkend werken, zo meldde Eurocommissaris Tonio Borg van Gezondheid en Consumenten.
Lees alle artikelen over Willy Selten na op onze themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.