Video

Tom van den Oetelaar over Songfestival-lied Birds van Anouk: 'Overal duikt dat liedje op'

13 mei 2013 om 10:06
nl
Tom van den Oetelaar denkt dat Anouk dit jaar een goede kans maakt om het Eurovisie Songfestival in het Zweedse Malmö te winnen. De Omroep Brabant-presentator is in Zweden om de teksten voor de televisiecommentatoren Jan Smit en Daniël Dekker voor te bereiden.
Geschreven door

"Als je alle reacties die je hier hoort mag geloven, dan is het niet eens de vraag óf wij naar de finale gaan, maar eerder óf wij wel of niet gaan winnen. Overal duikt dat liedje op als een hot favourite."
Tom is bezig met de afronding van de teksten voor de commentatoren. "Daarna gaan wij naar de hal en moet het gaan gebeuren. Mijn werk zit er dan als tekstschrijver wel op. Vanaf dan ben ik weer fanatiek fan en zit ik met een vlaggetje wapperend in de zaal."
'Lachertje van Europa'Iedereen die Van den Oetelaar een beetje kent, weet dat het Eurovisie Songfestival een grote passie van hem is. Sinds 2004 reist Tom jaarlijks af naar het Songfestival.
De eerste keer vertrok hij naar Istanbul. Voor Omroep Brabant-radio deed hij verslag van de Nederlandse inzending: Re-union, dat duo bestaande uit twee jongens uit Waalre. "Het wordt echt tijd dat we nu weer mee gaan doen aan de finale. We beginnen het lachertje van Europa te worden", zo zei hij eerder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.