Video

Apache voert spectaculaire stunts uit boven vliegbasis Gilze-Rijen

13 mei 2013 om 13:09
nl
Een Apache van de vliegbasis Gilze-Rijen heeft dinsdagochtend spectaculaire manoeuvres laten zien. De helikopter draaide onder meer om zijn as en liet loopings zien. De bemanning oefende de nieuwe vliegshow van dit seizoen.
Geschreven door

Vanaf de grond keken de techneuten en de coaches toe naar de gehele show. Hier en daar werden nog wat aanwijzingen gegeven. Het Apache Solo Displayteam is het enige demonstratieteam ter wereld dat deze shows verzorgd. Het is wel een nevenactiviteit. De Apache kan ook nog gewoon op uitzending gaan. Eerder is deze ingezet in onder meer Irak en Afghanistan.
Training vliegshowAfgelopen week is de vliegshow geoefend op de vliegbasis Deelen in Gelderland. Dinsdag werd voor het eerst in Brabant getraind. Woensdag is het de beurt aan vliegbasis Woensdrecht en wordt er gevlogen op Tholen. Dit om ook te trainen boven water.
Het demonstratieteam, met Roland Blankenspoor en Harm Cazemier als vliegers, verzorgt vliegshows in binnen- en buitenland. Tijdens de Luchtmachtdagen in Volkel op 14 en 15 juni zal de show te zien zijn voor publiek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.