Opnieuw problemen superrotonde Hovenring in Eindhoven

13 mei 2013 om 16:29
nl
Er is opnieuw sprake van ongemak op de Eindhovense Hovenring, de enorme en moderne rotonde tussen Eindhoven en Veldhoven. Dit keer vormt het asfalt op de fietsrotonde het probleem. Het asfalt brokkelt af en er zijn scheuren ontstaan. Het probleem met het asfalt is volgens een woordvoerder bij de gemeente Eindhoven bekend. Nog deze maand wordt het volgens hem opgelost.
Geschreven door

Het afbrokkelen van het asfalt komt volgens de gemeente Eindhoven door vocht tussen de onderlaag en de bovenlaag dat er bij de aanleg van het asfalt tussen is gekomen. Dit is in de winter bevroren waardoor nu de scheuren zijn ontstaan. Het asfalt wordt nog deze maand met een garantie van tien jaar gerepareerd.
Vaker problemen met rotondeEerder dit jaar was de slechte staat van het wegdek van de Hovenring al reden voor de Eindhovense LPF om vragen te stellen aan Burgemeester en Wethouders van de gemeente Eindhoven. De partij vroeg zich toen af of het college kon garanderen dat de Hovenring in de toekomst geen gebreken meer zou vertonen.
Vorig jaar werd de Hovenring langdurig geplaagd door allerlei problemen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.