Dierenrijk Nuenen krijgt nieuwe bewoner: bruine beer 'Tosho'

13 mei 2013 om 16:50
nl
De vier vrouwtjesberen in Dierenrijk Nuenen krijgen binnenkort gezelschap van een mannelijke soortgenoot. De negen jaar oude bruine beer Tosho verlaat zijn oude woonplek in Bulgarije en komt zaterdag aan in zijn nieuwe woonplaats Nuenen.
Geschreven door

Dierenrijk heeft nog plek voor een beer en omdat Tosho in een zeer slechte leefomgeving woont, besloot het park de bruine beer een nieuw onderkomen te geven.
Al negen jaar alleenDe Bulgaarse beer woont nu nog in een ouderwetse betonnen berenkuil en leeft al negen jaar geïsoleerd. In Nuenen krijgt hij een groene leefomgeving van vijfduizend vierkante meter en kan hij leven met andere beren.
Hij wordt wel meteen na aankomst in Nuenen gecastreerd, want Dierenrijk wil niet dat Tosho zich voortplant. "De bruine beren die in Nederlandse dierentuinen en opvangcentra wonen zijn allemaal opvangdieren. Omdat er al zoveel beren in gevangenschap leven, door illegale wildvang bijvoorbeeld, is het niet wenselijk om nakomelingen te krijgen", zegt hoofd dierenverzorging Kris Jansen van Dierenrijk Nuenen.
TransportTosho wordt vervoerd in een grote transportkist en als de reis goed verloopt arriveert hij op zaterdag 18 mei in Dierenrijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.