Coach Raoul Korner en basketbalclub EiffelTowers Den Bosch uit elkaar

DEN BOSCH - Raoul Korner vertrekt na drie seizoenen als hoofdcoach bij EiffelTowers. Dat laat de Bossche basketbalclub donderdag weten. De club en de Oostenrijkse coach hebben in onderling overleg besloten om niet meer met elkaar verder te gaan. Korner zegt toe te zijn aan een volgende stap in zijn carrière.

Onder leiding van Korner pakte EiffelTowers een keer de beker en werd het een keer landskampioen. Dit seizoen werden de Bosschenaren in de halve finale van de play-offs om het landskampioenschap uitgeschakeld door Aris Leeuwarden. Volgend jaar speelt EiffelTowers onder de naam SPM Shoeters.

'Reëel zijn'
"We kijken terug op een ontzettend succesvolle periode", aldus manager Frederiks. "Raoul heeft aangegeven graag de volgende stap in zijn carrière te willen maken en we waren het er al heel snel over eens dat dit het juiste moment is om dat te doen. Natuurlijk waren we graag met hem doorgegaan, maar je moet ook reëel zijn. Zijn plafond ligt niet in de Nederlandse competitie."

Tijd is gekomen
Korner zei over zijn vertrek dat je soms uit je comfort-zone moet gaan om een stap verder te komen. Het was hem tijdens een open gesprek met Frederiks duidelijk geworden dat het tijd is om aan iets nieuws te beginnen. Korner zei ook dat hij trots was op wat de ploeg bereikt heeft, zo is te lezen op de site van ibasketball.

Ook bedankt de vertrekkende coach iedereen die met hem gewerkt heeft, voor hem gespeeld heeft of hem op wat voor manier dan ook gestuend heeft. Hij liet weten dat Den Bosch en de fans voor altijd een heel bijzonder hoofdstuk in zijn leven vormen, waar hij aan terugdenkt met een glimlach.
Meer over dit onderwerp:
raoul korner eiffeltowers basketbal -
Deel dit artikel: