Handen op elkaar voor optreden Anouk op het Eurovisie Songfestival 2013

MALMÖ - Een geweldige performance van een prachtig lied. Met haar vertolking van 'Birds' kreeg Anouk de zaal in het Zweedse Malmö doodstil. Na de laatste noot van het nummer klonk er een oorverdovend applaus. Het optreden van Nederland was uiteindelijk goed voor een negende plaats. Grote winnaar werd Denemarken. Het winnende nummer werd vertolkt door Emmelie de Forest.
De bezoekers aan de liveblog van Omroep Brabant waren vooraf optimistisch gestemd over de kansen voor Anouk. Bijna 80 procent had de Haagse zangeres een positie in de top vijf toebedeeld.

Lovende reacties op Twitter
Ook de bekende Brabanders waren op Twitter lovend over het optreden van Anouk. Johan Vlemmix liet weten dat hij genoten had van het optreden. 'Wauw ...helemaal super super super gezongen door #anouk zo mooi ... super #songfestival...echt genoten van haar ...nummer 1'. Taalpurist Wim Daniels twitterde: 'Ik ben eruit: Anouk wint #esf. Met de letters van 'songfestival' vorm je: 't is vogels, fan.' Frans Bauer vond dat Anouk ons land weer op de kaart heeft geplaatst.

Ook andere Brabanders reageerden massaal. Hoe vond jij het optreden van Anouk? Deel je mening hier op onze website of op onze Facebookpagina.

Samen kijken
Ruim 4,8 miljoen mensen hebben zaterdagavond gekeken naar de finale van het Eurovisie Songfestival in Malmö. Het was daarmee veruit het best bekeken programma van de avond.

In het Eindhovense homocafé Pallaz had een groep songfestivalliefhebbers zich verzameld om samen te kijken. De opkomst was niet groot, maar gezellig was het wel. In het Chassé Theater in Breda konden de bezoekers aan het optreden oud-songfestivaldeelnemer Ruth Jacott op een groot scherm naar het songfestival kijken. 

Wil je de liveblog nog een nalezen? Dat kan hier.