Video

Blonde dj-tweeling uit Uden verovert Europa

16 mei 2013 om 23:40
nl
Ze zijn lang, blond, knap, Brabants en zijn internationaal aan het doorbreken als dj-duo. De Udense tweelingzussen Sophie en Mechteld van den Luitgaarden staan deze zomer muziek te draaien in exclusieve clubs en discotheken in Marbella en Barcelona.
Geschreven door

Eerder deed de 25-jarige tweeling mee met het BNN-programma 'Beauty and the Beat'. Sinds het meedoen aan dat programma zit de carrière in een opwaartse spiraal. Hoewel Sophie en Mechteld beide studeren, willen ze de kans op een carrière als dj niet laten lopen.
Blonde schonenMaar twee blonde schonen achter de draaitafel zijn niet direct geloofwaardig als top-dj's. "Wij draaien wel echt, niet nep", lachen de gezusters. Het is een vraag die ze bij bijna ieder optreden te horen krijgen.  
"Je komt een club binnen en mensen zien twee blonde meisjes en denken: ja tuurlijk die gaan even draaien. En dan komen ze over de draaitafel heen hangen om te kijken of we wel echt draaien. Daar moeten we om lachen. We draaien altijd live natuurlijk."
Compleet andere wereldZe zijn net terug van een promotietour langs exclusieve clubs in Barcelona en Marbella waar ze deze zomer meerdere optredens doen. Een compleet andere wereld dan hun geboortedorp Uden. "Je komt binnen in zo'n vette club en je ziet overal flessen champagne en vuurwerk. Dan kijken we elkaar aan en denken allebei hetzelfde: 'Dat we dit mogen meemaken'."
De zussen deden eerder dit jaar mee aan het BNN-programma Beauty and the Beat. Sinds die tijd staan studies fysiotherapie en Gezondheidskunde op een iets lager pitje en is de muziek het belangrijkst. De komende maand staan Mechteld en Sophie op verschillende festivals in Nederland te knallen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.