Video

Deelnemers Roparun trekken door het westen van Brabant

19 mei 2013 om 11:36
nl
Vanuit Parijs en Hamburg zijn maandag zo'n 8000 mensen in Rotterdam aangekomen die hebben meegedaan aan de jaarlijkse Roparun. Maandagochtend trokken de deelnemers via Ossendrecht, Dinteloord en Willemstad door Brabant. Ze halen met de estafettetocht geld op voor de hulp aan mensen met kanker.
Geschreven door

In Dinteloord werden deelnemers als helden ontvangen op een rode loper. Rond een uur of elf gingen de eerste deelnemers de grens met Zuid-Holland over.
Extra motivatieVoor team Doelbewust uit Roosendaal is deze editie een speciale. "Eén van onze teamleden is vorige week aan kanker overleden", aldus een woordvoerder. "Dat is voor ons een extra motivatie om mee te doen aan de Roparun en zo geld in te zamelen voor kankerbestrijding."
Ruim 320 teams deden in estafette mee aan het evenement. Naast lopers gaat het om fietsers, verzorgers en chauffeurs. Een Roparunteam bestaat uit gemiddeld uit 25 mensen, met maximaal acht lopers die iedere ongeveer 65 kilometer hebben gelopen.
Goede doelenVorig jaar bracht de Roparun ruim 5,5 miljoen euro op. Daarmee worden ruim 100 goede doelen ondersteund. "Het zijn allemaal doelen die helpen ons motto waar te maken: leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven'', aldus voorzitter Henk van der Velde van de Stichting Roparunteam Palliatieve Zorg, zoals de organisatie voluit heet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.