Bewoners verzakte appartementen Piusplein Tilburg durven nog niet naar huis

21 mei 2013 om 09:36
nl
Bewoners van het appartementencomplex aan het Piusplein in Tilburg zijn nog niet allemaal teruggekeerd naar huis. De meesten durfden dit nog niet, ondanks het feit dat burgemeester Noordanus dinsdagavond tijdens een bijeenkomst verzekerde dat het gebouw veilig is.
Geschreven door

Een woordvoerder van de gemeente: ,,We hebben begrip voor de emoties van de bewoners. Daarom hebben we ook gezegd dat de gemeente nog twee extra hotelovernachtingen betaalt. Als mensen echter donderdag besluiten dat ze nog langer willen blijven, dan is dat op eigen kosten."
Donderdagavond houdt de gemeente nogmaals een bijeenkomst voor bewoners en eigenaren van de appartementen. Tijdens deze bijeenkomst krijgen zij informatie over de uitgevoerde bouwcontroles en de rapporten die experts naar aanleiding van de situatie hebben gemaakt.
SchadevergoedingNegen bewoners van de appartementen moesten eind vorige week hun huis uit nadat hun huizen begonnen te verzakken. Ze werden geëvacueerd en verbleven bij familie of in hotels. Dinsdagavond maakte de burgemeester tijdens een bijeenkomst bekend dat het gebouw veilig is en dat de bewoners weer terug konden keren. "De bewoners twijfelen of het allemaal wel zo veilig is. Dat heeft vooral met emoties te maken en niet zo zeer met de technische zaken", aldus beheerder van het complex Harold Clijsen. Volgens Clijsen zijn de bewoners in overleg over een mogelijke schadevergoeding.
Niet iedereen twijfelt. Een medewerkster van de Smile Company die op de begane grond van het gebouw zit: ,,Ik voel me honderd procent veilig, anders zou ik hier niet zitten. Ik weet zeker dat de gemeente ons niet terug zou laten gaan als het niet veilig is."
BouwstopDe oorzaak van de verzakking is nog niet duidelijk. Uit metingen is wel vast komen te staan dat het gebouw sinds vrijdag niet verder meer wegzakt. Eind vorige week is er in de bouwput zand gestort om het verzakkende pand te stabiliseren. Het complex is nu stabiel. Er wordt wel dagelijks gemeten of dat zo blijft.
Voor de nieuwbouw waardoor de verzakking is ontstaan, blijft echter een bouwstop gelden tot er een plan ligt dat het probleem oplost, aldus de woordvoerder van de gemeente. Aannemer Remmers verwacht snel een dergelijk plan snel te hebben. Projectdirecteur Ruud van Spijk: ,,Wij verwachten dat we over een paar dagen een plan van aanpak naar de gemeente kunnen sturen. Die moet dan haar goedkeuring geven, pas daarna kunnen we aan de slag. Ik hoop dat dat binnen een paar weken is."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.