Advocaat Grass Company over inval Tilburg: 'Dit is een oorlogsverklaring aan de goede coffeeshops'

TILBURG - Advocaat Rob Milo van The Grass Company noemt de inval in Tilburg bij onderdelen van coffeeshopketen The Grass Company van woensdag 'een oorlogsverklaring aan de goede coffeeshops' en 'pure verspilling'. Hij is woedend over het feit dat de Taskforce met zoveel machtsvertoon een gedoogd systeem probeert lam te leggen.
"Justitie en politie weten sinds de inval bij The Grass Company in Den Bosch in 2011 precies hoe de keten aan haar voorraad komt. Ze hadden ook twee dagen na Den Bosch in Tilburg een inval kunnen doen."

Volstrekte onzin
Volgens Milo is de actie de nekslag voor de nette coffeeshops. "Justitie probeert gewoon de achterdeur lam te leggen. Het beleid wordt op deze manier getorpeteerd. " De politie omschreef TGC Trading als een hennepfabriek waar grote hoeveelheden hasj en wiet in beslag zijn genomen. Milo noemt die beschrijving 'volstrekte onzin'. 

"TGC is een groothandel in tabak, rokersbenodigdheden en trend- en lifestyleproducten. Het bedrijf heeft niets te maken met softdrugs."

Volgens Milo is TGC Trading onderdeel van The Grass Company. De coffeeshop wordt bevoorraad door TGC Trading. "Dat weet de politie en daar zijn hooguit drie dagvoorraden gevonden. Dat kan om enkele kilo's gaan. Dat weet ik niet, ik wil niet speculeren. Maar een hennepfabriek is een misleidende omschrijving."

Open en helder
Bij de inval in 2011 omschreef de politie de inbeslaggenomen wiet als een grote partij. Dat bleek volgens Milo om 250 gram te gaan. "Die voorraad was ook nog eens keurig verpakt met het logo van The Grass Company erop. Volstrekt open en helder, zoals ik de keten ken."

Wat de advocaat vooral kwaad maakt is dat de politie over weinig geld en middelen beschikt en dat het op deze manier verspild wordt. De advocaat heeft woensdagmiddag bij het politiebureau gesproken opgepakte medewerkers van The Grass Company. Negen vrouwen zijn inmiddels weer vrijgelaten.

De directeur van TGC en de eigenaar van The Grass Company zitten nog vast. Milo zegt dat er een reële kans is dat de twee donderdag vrijkomen. Over mogelijke stappen is nog niets bekend, maar zegt hij: "Hier is het laatste woord nog niet over gesproken. Dit krijgt een staartje."