Politie Utrecht onderzoekt 'inbraak' door Tim Haars in tv-programma Nachtwacht

21 mei 2013 om 18:16
nl
De politie in Utrecht onderzoekt of presentator Tim Haars uit Maaskantje in het televisieprogramma Nachtwacht van Veronica iets strafbaars heeft gedaan door in te breken in een huis in Utrecht. Veronica liet woensdagmiddag in een reactie weten dat de inbraak in scène was gezet.
Geschreven door

In het programma was te zien hoe werd ingebroken in een woning in Utrecht en hoe daar spullen werden gestolen. Volgens burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht zal de politie de getoonde beelden nader bekijken.
'Walgelijk en sensatiebelust'Dat heeft hij geantwoord op vragen van de plaatselijke PvdA-fractie, die het programma walgelijk en sensatiebelust noemt. De PvdA vindt een schadevergoeding voor de bewoners op zijn plaats. De redactie van het programma huurde een inbreker in, die voor het oog van de camera liet zien hoe hij te werk gaat.
Volgens het programma was de uitzending preventief bedoeld, omdat er ook anti-inbraaktips werden genoemd. Maar volgens de PvdA zijn er bewust vanwege de sensatie strafbare feiten gepleegd. Wolfsen heeft de politie gevraagd nader onderzoek te doen.
Verklaring VeronicaVeronica liet woensdagmiddag weten dat het hele programma in scène was gezet. "Alle betrokkenen waren op de hoogte en er heeft niemand schade geleden." Nachtwacht wil volgens de omroepvereniging 'zaken aan het licht brengen die het daglicht niet verdragen'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.