Burgemeester Noordanus: Taskforce-actie Tilburg was geen aanval op coffeeshops

TILBURG - De gecoördineerde actie van de Taskforce in Tilburg was woensdag geen moedwillige aanval op de coffeeshops. Dat zegt burgemeester Peter Noordanus. De actie was bedoeld om zwart geld op te sporen.

Bij toeval werd er in het pand van de Grass Company een werkplaats ontdekt in de kelder, waar joints werden gedraaid. Die is opgerold en de medewerkers zijn gearresteerd.

'Geen aanval op de Grass Company'
Volgens de burgemeester zijn er afspraken over de 'achterdeur' van coffeeshops en ging deze productie van joints te ver. "Ik respecteer de achterdeur. Ik wil in Tilburg goede coffeeshops, maar witwaspraktijken zijn voor niemand aanvaardbaar."

Noordanus wijst onder meer op de sigarettenfabriek die is aangetroffen. "Dat hoort gewoon niet. Als je dat hebt, dan loop je tegen de lamp."

Directie en werknemers aangehouden
De directie van The Grass Company is aangehouden, evenals negen werknemers. Volgens hun advocaat Rob Milo is de inval met overdreven veel machtsvertoon gedaan. "Men wist dat van deze locatie coffeeshops werden bevoorraad. Ik vind dit nogal hypocriet. Het is een nekslag voor de bevoorrading."

Hij vindt dat er van een mug een olifant wordt gemaakt en dat er geen sprake is van georganiseerde misdaad. "Dit is een oorlogsverklaring aan de goede coffeeshops", zei de advocaat woensdag. "Ze hebben geen enkel probleem met de belasting."

Zestig miljoen
Het doel van de grote taskforce-actie was om zwart geld op te sporen. Dat heeft in totaal zestig miljoen euro opgeleverd.
Meer over dit onderwerp:
tilburg b5 taskforce the grass company coffeeshops
Deel dit artikel: