Na dagenlang protest wil gemeente Oosterhout wel praten met Stichting Hergebruik

23 mei 2013 om 12:36
nl
De burgemeester en betrokken wethouders van Oosterhout weigerden afgelopen dagen met Stichting Hergebruik te praten, maar hebben nu toch een gesprek toegezegd. Daarom heeft de stichting besloten haar dagelijkse protestmars richting het gemeentehuis te staken.
Geschreven door

Burgemeester Huisman heeft beloofd, zo zegt de stichting, om woensdag met de leden te praten over de sluiting van de kringloopwinkel aan de Kanonnierstraat.
'Winkel past niet in bestemmingsplan'In die winkel hebben mensen met een problematische achtergrond een dagbesteding. De gemeente zegt dat de winkel niet in het bestemmingsplan past en wil de zaak daar weg hebben. Daarom werd een dwangsom opgelegd. Volgens een woordvoerder van de gemeente mag de stichting best haar activiteiten voortzetten, maar niet in de Kanonnierstraat.
Aanvankelijk weigerde de gemeente een gesprek, omdat de kwestie al sinds 2009 loopt. Wat de gemeente betreft zijn er genoeg gesprekken geweest met de stichting.
Stichting eist uitleg over dwangsomWim de Pan, eigenaar van Stichting Hergebruik, bleef eisen dat de burgemeester en verantwoordelijk wethouders uitleggen aan de betrokkenen waarom de dwangsom is opgelegd en de gemeente hen weg wil hebben uit de Kanonnierstraat.
De Pan wil een kort geding aanspannen tegen de gemeente. Dat is al aangevraagd, maar wanneer het dient is nog niet duidelijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.