Video

Bewolking geen belemmering voor vliegshow Volkel in de Wolken

25 mei 2013 om 14:36
nl
Brullende motoren, spectaculaire stunts en duizenden bezoekers: Volkel trilde zondag op zijn grondvesten tijdens het jaarlijkse evenement Volkel in de Wolken. Maar de vliegshow zorgde ook voor boze reacties bij omwonenden.
Geschreven door

Chinooks, een Antonov, helikopters en een Spitfire-toestel: ze waren allemaal present tijdens de vliegshow zondag op vliegbasis Volkel. Er kwamen zo'n 20.000 mensen naar Volkel in de Wolken zondag. "Dat is natuurlijk iets minder dan vorig jaar, want toen waren het er 25.000", aldus de woordvoerder. "Maar gezien het weer zijn we echt niet ontevreden!"
Bewolking is meevallerHet was vrij bewolkt boven Volkel, maar de organisatie was daar blij mee. "Vliegtuigen zijn beter te zien tegen een donkere achtergrond. Bij een heldere lucht zijn ze moeilijker zichtbaar." F16's hebben een stuk lager gevlogen om voor het publiek zichtbaar te zijn.
Atoomvrijstaat Volkel was niet blij met de vliegshow. "Het zorgt voor luchtvervuiling en een enorme herrie. Niet alleen vandaag, maar ook tijdens de volgende vliegshows en de oefeningen daarvoor", aldus voorzitter Theo van den Heuvel."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.