Video

Restauratie werken Jeroen Bosch in Venetië begonnen

27 mei 2013 om 09:51
nl
In Venetië wordt dinsdag officieel begonnen met de restauratie van drie werken van Jeroen Bosch. Daarvoor tekent de Italiaanse overheid een overeenkomst met het Jeroen Bosch Research And Conservation Project.
Geschreven door

Dat is de wetenschappelijke tak van het Brabantse Jeroen Boschjaar die alle schilderijen van Jeroen Bosch bestudeert. In de overeenkomst staat ook de afspraak dat de Venetiaanse schilderijen in 2016, in het Jeroen Boschjaar, te zien zijn op een grote tentoonstelling in het Noordbrabants Museum.
Houten panelenDe restauratie van de Venetiaanse werken richt zich vooral op de houten panelen waar ze op geschilderd zijn. Dat zijn hele lastige restauraties. Het werk wordt met een beurs van 145.000 euro gesteund door de Getty Foundation die dit handwerk zo op een nieuwe generatie van jonge restaurateurs wil overdragen.
Bij de ondertekening dinsdagmiddag zijn de Nederlandse staatssecretaris van cultuur Jet Bussemaker, burgemeester Rombouts van Den Bosch en Charles de Mooij, de directeur van het Noordbrabants Museum en een groep Italiaanse hoogwaardigheidsbekleders.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.