Hockeyers Tilburg promoveren naar hoofdklasse: 'Keigoed gedaan!'

TILBURG - Het herenhockeyteam van HC Tilburg is woensdagavond gepromoveerd naar de hoofdklasse. In de derde en beslissende wedstrijd van de play-offs werd op eigen veld opponent SCHC uit Bilthoven verslagen. Tilburg won door een goal, vlak na rust, van Ben Rutten.

Beide teams hielden elkaar zo'n beetje in evenwicht in de eerste helft. Toch was het keeper Camille van Emstede die Tilburg op de been hield. "Ik pakte twee corners. Dat is gewoon hartstikke belangrijk in zo'n fase."

Maar na de rust sloegen de Tilburgers onmiddelijk toe. Ben Rutten scoorde. "Uiteindelijk hoeft er maar één stick tegen de bal en dat was toevallig die van mij."

Keigoed
Op het einde van het duel kwam Tilburg nog met tien man te staan, maar de ploeg hield dapper stand. "Dik verdiend", aldus coach Roger van Gent over de promotie. "Ik moet de jongens zo'n enorm compliment geven. Ze speelden vol overgave. Met overtuiging en wilskracht. Ze hebben het keigoed gedaan!"

Na afloop was het flink feest in Tilburg. Het publiek stond tijdens de wedstrijd dan ook rijen dik. "Voor Tilburg is dit heel belangrijk", weet doelpuntenmaker Rutten. "We zijn hier twee jaar geleden aan begonnen en het werd nu echt tijd om te promoveren. Ik ben erg heel erg blij mee." 
Deel dit artikel: