Video

Geschiedenis Geertruidenberg in stripvorm

29 mei 2013 om 19:38
nl
Striptekenaar Eric Heuvel heeft een educatief stripboek gemaakt over de historie van Geertruidenberg. Het boek "De raadselachtige reis van Geert Uytdenberghe" werd donderdagmiddag officieel gepresenteerd.
Geschreven door

Het stripboek is een initiatief van Stichting Boek en Drukwerk 800 jaar Geertruidenberg. Het wordt uitgebracht omdat de stad dit jaar 800 jaar stadsrechten heeft. In het boek komen alle belangrijke mijlpalen uit de 800 jaar historie voorbij.
Spannende reisDe hoofdpersoon Geert Uytdenberghe maakt een spannende reis door de geschiedenis van de stad. Hij begint in de middeleeuwen en komt via de Hoekse en Kabeljauwse twisten, het Beleg van Geertruidenberg en de Tweede Wereldoorlog via de Letschertbrug naar de toekomst.
Daarnaast bevat het boek ook een korte beschrijving van die geschiedenis. Het stripboek wordt gratis beschikbaar gesteld aan de basisscholen in de gemeente.
TekenaarEric Heuvel won vorig jaar de Stripschapsprijs. Hij heeft al meerdere historische strips getekend, onder meer voor de Anne Frank Stichting en de gemeente Rotterdam.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.