Opening museumuitbreiding De Fundatie feestje voor vader en zoon Henket uit Esch

29 mei 2013 om 13:36
nl
Vader en zoon Henket uit Esch zijn vrijdag het middelpunt van de uitbreiding van Museum De Fundatie in Zwolle. Vader Hubert-Jan Henket ontwierp met zijn architectenbureau BiermanHenket in Vught de spraakmakende uitbreiding van het Zwolse museum, waarin een solotentoonstelling te zien is van zijn zoon, de talentvolle fotograaf Pieter. Prinses Beatrix opent vrijdag het vernieuwde museum in Zwolle.
Geschreven door

Het Vughtse architectenbureau BiermanHenket ontwierp ook het Museumkwartier in Den Bosch dat vorige week eveneens door Prinses Beatrix werd geopend. Voor de uitbreiding van Museum De Fundatie bedacht het bureau een opbouw in de vorm van een elips die uitzicht biedt over de historische binnenstad van Zwolle.
Doorbraak dankzij coverfoto van Lady GagaFotograaf Pieter Henket brak in 2008 in een klap door met een foto van popster Lady Gaga die voor haar nieuwe cd-hoes gebruikt werd. Als fotograaf van beroemdheden wordt hij vergeleken met de Nederlandse topfotograaf Anton Corbijn. 
Henket woont en werkt in New York. In een eerder interview zei hij dat zijn Brabantse afkomst hem bij zijn werk goed van pas komt: "Mijn Brabantse charme werkt in een omgeving waarin iedereen met een cut throat mentaliteit rondloopt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.