Video

Finalement dan toch examen Frans voor de vwo'ers op donderdag

29 mei 2013 om 14:01
nl
Er was de afgelopen dagen nog al wat dramatique rondom het examen Frans. Dinsdagavond verschenen foto's van het examen op internet en dus ging het examen woensdag niet door. Donderdag moesten de 17.000 vwo'ers dan toch aan de bak.
Geschreven door

Een van die leerlingen is Lotte Meijerink. "Ik dacht lekker vakantie te hebben, dus het was toch wel even een tegenvaller", zei de eindexamenkandidate van het Van Maerlantlyceum. "De onzekerheid die het dinsdagavond en woensdagochtend met zich meebracht was niet zo goed voor mijn eindexamenrust."
Frustration et déceptionMargot Bakker is docente Frans op het Van Maerlantlyceum. "Ik heb veel gefrustreerde en ongeruste leerlingen gezien", zei ze. "Ik ben bang dat de gang van zaken geen goede invloed op de eindresultaten heeft."
Sommige scholieren kwamen in de problemen, omdat zij een vlucht geboekt hadden die op donderdag zou vertrekken. Vakanties en feestjes om het einde van de examens te vieren, moesten dus nog even worden uitgesteld.
Hart onder de riemOp het Jeroen Bosch College in Den Bosch stond een smaakvolle verrassing voor alle kandidaten klaar. De leerlingen kregen voor het examen wat troostvoedsel in de vorm van pâtisseries uit de stad zelf: Bossche bollen.
Dat liet de rector van de school weten via Twitter. Onder andere examenkandidaat Jeffrey werd blij verrast. Bon appetit!
DaderWoensdag circuleerde de naam van de vermoedelijke dief van het examen al op internet. Het zou gaan om ene Frans B. uit Fijnaart...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.