Waarnemend burgemeester Bernheze Willibrord van Beek vertrekt naar Utrecht

HEESCH - Waarnemend burgemeester van Bernheze Willibrord van Beek wordt waarnemend Commissaris van de Koning van Utrecht. Het ministerie van Binnenlandse Zaken maakte zaterdag bekend dat de ministerraad dat heeft besloten.

Voormalig VVD-kamerlid Van Beek, die uit Maarheeze komt, werd in oktober 2012 benoemd tot waarnemend burgemeester van Bernheze. De gemeente zit nu in een sollicitatieprocedure voor een vaste burgemeester, volgens wethouder Rien Wijdeven van Bernheze is dat de reden dat Van Beek pas op 15 september begint in Utrecht.

'Kanjer van een bestuurder'
"Het siert Willibrord dat hij nog even blijft om zijn werk af te maken. Hij is een kanjer van een bestuurder", zegt Wijdeven. Mocht er voor 15 september nog geen vaste burgemeester worden gevonden, dan zal de locoburgemeester de taken waarnemen.

Hij wordt in Utrecht de opvolger van Roel Robbertsen, die op 7 juni vertrekt. Van Beek wordt waarnemer van de provincie Utrecht omdat het kabinet van plan is om de provincies Utrecht, Flevoland en Noord-Holland in 2016 samen te voegen.

Lange loopbaan
Van 1998 tot 2012 was Van Beek lid van de Tweede Kamer voor de VVD, korte tijd ook als fractievoorzitter. Daarvoor was hij gemeenteraadslid en wethouder in Maarheeze, statenlid en provinciebestuurder van de provincie Brabant.
Deel dit artikel: