Tandartspraktijk CDC in Best nuanceert artikel over declaraties

1 juni 2013 om 00:21
nl
Tandartskliniek CDC in Best is in opspraak geraakt. Volgens NRC Handelsblad behoort het instituut tot de tandartspraktijken van het land die het meest buitensporig declareren.
Geschreven door

De lijst is samengesteld door VGZ. De verzekeraar stuurt binnenkort elfhonderd mensen een waarschuwende brief, zo meldt de krant.
Praktijk ontkentUit het artikel blijkt dat ook Interpolis in Tilburg op de hoogte is van de extreem hoge rekeningen van CDC in Best. De praktijk zelf herkent zich niet in alle beschuldigingen.
'Vastgestelde tarieven'Aan Omroep Brabant laat CDC weten dat zijn rekeningen worden opgesteld 'volgens de vastgestelde tarieven en conform de regels welke de verzekeraars hanteren.' En: 'Als er al sprake zou zijn van bovengemiddelde declaraties door CDA, [dan] heeft dit alles te maken met het feit dat wij ons richten op een specifiek segment (patiënten met een behoorlijke behandelachterstand en met uitgebreide tandheelkundige problemen.' Ook meldt de kliniek dat 'de samenwerking tussen CDC en de verzekeraars erg goed verloopt.'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.