Beheerder dierenparkje Drunen overweldigd door alle aandacht voor doodgemarteld lammetje

3 juni 2013 om 12:49
nl
Hij zit niet te wachten op knokploegen uit Limburg en ook de media houdt hij voorlopig buiten de deur. Voor Frans Knippels, de beheerder van het dierenparkje in Drunen waar een lammetje van twee weken oud ernstig werd mishandeld en daardoor overleed, wordt alle aandacht even te veel.
Geschreven door

"Sinds ik met jullie heb gesproken en het bericht over het lammetje op internet is te lezen, staat de telefoon hier roodgloeiend. Onder meer Hart van Nederland, het NRC en de Amsterdamse Post hebben gebeld."
Daders een lesje lerenMaar niet alleen kreeg hij aandacht van de media. Vanuit het hele land belden mensen en bedrijven die op een of andere manier wilden helpen.
"Een internetbedrijf wilde hier camera's plaatsen en een website openen over de zoektocht naar de daders. Iemand uit Limburg belde dat hij met zo'n veertig man naar Drunen wilde komen om de daders een lesje te leren. Maar dat wil ik absoluut niet."
Eventueel noodverordeningOp Facebook en Twitter riepen mensen elkaar op om zondagavond naar het parkje toe te komen. Knippels was even bang dat het echt uit de hand zou lopen, maar de gemeente verzekerde hem dat er dan zou worden ingegrepen.
"We hebben hem gezegd dat, mocht het nodig zijn, een noodverordening binnen no-time is geregeld. Het politiebureau ligt bij het parkje om de hoek, dus die zijn er ook zo als het uit de hand loopt", zo zegt een woordvoerder van de gemeente. Maar dat bleek allemaal niet nodig.
'Hopelijk wordt het rustiger'Toch schrok Knippels er wel van en hoopt hij dat het snel weer wat rustiger wordt. Verder laat hij het onderzoek naar de daders over aan de politie, want daar heeft hij alle vertrouwen in.
"Eerst moet maar eens vastgesteld worden of het lammetje wel echt is mishandeld. Daar gaan we nu allemaal wel heel sterk vanuit, maar er is altijd een kleine kans dat het diertje op een andere manier is overleden. Het beestje is in beslag genomen voor onderzoek."
Volgens Knippels is er op Facebook een beloning van 250 euro uitgeloofd voor de gouden tip. "Ik vind het allemaal prima, als het maar via de politie loopt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.