Video

Oud-bestuurder ZuidZorg in Veldhoven verdiende 170.000 euro in zeven weken

3 juni 2013 om 16:26
nl
Opnieuw is een oud-bestuurder van ZuidZorg in Veldhoven met een flinke zak geld vertrokken bij de thuiszorginstelling. In totaal kreeg ze 170.000 euro. Hanneke Houtzagers startte op 1 september 2012 als bestuurder bij ZuidZorg en vertrok na zeven weken. Dat staat in het jaarverslag.
Geschreven door

Eerder kwam ZuidZorg in opspraak toen bekend werd dat oud-bestuurder Cees Verouden in 2011 180.000 euro heeft opgestreken. Zijn loon is afgelopen jaar afgebouwd, maar nog kreeg hij 95.000 euro mee.
MeningsverschilHoutzagers legde haar werkzaamheden neer, omdat er 'een verschil van mening was ontstaan over de invulling van de functie'. Houtzagers kreeg volgens het jaarverslag 18.000 euro salaris voor de gewerkte weken en een ontslagvergoeding plus loon tot 1 juli 2013 van in totaal 152.000 euro.
Een woordvoerster van Zuidzorg snapt dat mensen het bedrag hoog vinden, maar geeft aan dat het bij bestuurders nou eenmaal iets anders werkt. "Mensen vragen dan, heeft ze geen proeftijd ofzo. Maar dat werkt bij bestuurders nou eenmaal anders."
Geen hoge lonen meer?Toen Zuidzorg begin dit jaar in opspraak kwam, zei de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur over de hoge lonen: "We zijn bij zinnen gekomen. Die hoge beloningen waren vrij normaal, want in het verleden deed niemand er moeilijk over. Dit jaar wordt het laatste restje heel netjes opgelost met het vertrek van Van der Heijden."
Ondanks die uitspraak geeft een woordvoerster van ZuidZorg nu aan dat er in het contract van Houtzagers geen afspraken zijn gemaakt over vergoedingen bij het vroegtijdig beëindigen van haar werkzaamheden als bestuurder.
Juridische afspraken"Dat soort regelingen zijn volgens mij niet in het contract opgenomen. Maar inhoudelijk kan ik er verder niets over zeggen. Er zijn juridische afspraken gemaakt die ervoor zorgen dat ik over het contract geen details kan prijsgeven."
Tegen de website Skipr zegt ZuidZorg dat Houtzagers de vergoeding ondere andere krijgt vanwege gederfde inkomsten. "Ze heeft een vaste baan opgezegd om bij ons te komen werken."
'Schaamteloos'Lilian Marijnissen van de Abvakabo FNV vindt de ontslagvergoeding 'schandalig'. "Als je een topsalaris wilt verdienen, moet je bij de Shell gaan werken, niet in de zorg. Wat heeft deze mevrouw gedaan voor Zuidzorg? Niets. Schaamteloos."
ZuidZorg is een thuiszorgorganisatie in Zuidoost-Brabant die onder meer zit in Veldhoven en de Kempen. Het gebied heeft 530.000 inwoners.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.