Brett S., verdachte mishandeling Eindhoven, mag over drie weken naar huis om opleiding te starten

4 juni 2013 om 17:12
nl
De 19-jarige Brett S. uit het Belgische Ravels, verdachte van de ernstige mishandeling op de Vestdijk in Eindhoven, wordt over drie weken vrijgelaten, zodat hij een opleiding kan beginnen. Dat heeft de Bossche raadkamer besloten.
Geschreven door

Het betekent dat de voorlopige hechtenis wel is verlengd op verzoek van justitie, maar dat Brett S. 26 juni om 17.00 uur naar huis mag.
Onder toezichtHij blijft nog wel tot aan de rechtszaak, onder toezicht staan van de reclassering. Omdat het onderzoek van justitie naar de mishandeling nog loopt, is nog niet duidelijk wanneer de rechtszaak tegen Brett S. begint.
Brett S. uit Ravels meldde zich op 21 mei bij de Belgische politie nadat de hoogste Belgische rechter had bepaald dat hij mocht worden uitgeleverd. Hij zat sindsdien in een Nederlandse cel.     Licht schoeiselDinsdag is hij als getuige gehoord in de zaak van medeverdachte Tom K. Volgens advocaat Peter van de Laar van de medeverdachte heeft hij verteld dat er vooraf geen plan was om het slachtoffer te gaan mishandelen. Ook heeft hij verteld dat hij en hoofdverdachte Brent L. licht schoeisel droegen. Dat is van belang voor de verdediging vanwege de zware beschuldiging poging tot doodslag.
De schoppartij in januari in Eindhoven veroorzaakte veel ophef nadat beelden door de politie op tv werden getoond en acht verdachten herkenbaar in beeld werden gebracht.
Hoofdverdachte nog niet uitgeleverdEr ontstond een heksenjacht naar de daders. Van de acht jongens worden er vier vervolgd. Ze worden verdacht van poging tot doodslag. Twee verdachten uit Turnhout stonden vorige week al in Nederland voor de rechter. Hoofdverdachte Brent L. wacht nog in België op een definitieve beslissing over zijn uitlevering.
De minderjarige hoofdverdachte Brent L. hoort op 11 juni of hij wordt uitgeleverd aan Nederland.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.