Houten Bonfire als tijdelijke vervanger standbeeld paard Anky van Grunsven

ERP - De Erpenaarse kunstenaar Pieter van Goor heeft een houten versie gemaakt van het standbeeld van Bonfire, het paard van Anky van Grunsven. De gemeente Veghel liet het origineel een paar weken geleden weghalen voor een beveiligingsoperatie van bronzen beelden. Plots dook er een houten paard op.

De verwijdering van de bronzen Bonfine vond behoorlijk lomp plaats. In plaats van het standbeeld vakkundig van z'n sokkel te verwijderen, zaagde een Delfts bedrijf het bronzen paard gewoon los.

Houten alternatief
Het beeld wordt nu hersteld door de bronsgieterij van Jos Boerekamps in Nederweert. Het duurt nog weken voordat het bronzen beeld weer in Erp staat. Maar als alternatief staat er op de eigenlijke plek nu dus een kunstzinnig houten exemplaar dat is gemaakt door de kunstenaar uit Erp.

Van Goor is in het dagelijks leven fokkerijdeskundige en maakt al ruim tien jaar sculpturen van paarden. 
Hij besloot zijn houten paard te plaatsen toen bleek dat tijdelijk een plekje was vrijgekomen. Met een trailer werd vervolgens het paard op een avond naar Erp gereden, weet de Erpse Krant te melden. Het houten paard zal voorlopig nog even blijven staan.
Deel dit artikel: