Kerkgebouw Gerardus Majella in Tilburg blijft toch open

8 juni 2013 om 02:09
nl
Het kerkgebouw van de H. Gerardus Majella aan de Wassenaerlaan in Tilburg blijft toch open. Dat heeft het bisdom van Den Bosch bekendgemaakt.
Geschreven door

Daarmee wijkt het bisdom af van zijn eerdere plannen. In een brief van hulpbisschop Mutsaerts aan het parochiebestuur wordt gepleit om 'alsnog één kerkgebouw in die oude Tilburgse arbeiderswijken voor de liturgie te behouden'. Er is gekozen voor de Gerardus Majella vanwege de centrale locatie.
SluitingenIn de brief staat exact omschreven welke kerkgebouwen openblijven en welke sluiten. De gebouwen die openblijven zijn de Sint-Dyonisiuskerk van 't Heike (Stadhuisstraat, Tilburg), de Sint Jans Onthoofding in Goirle, de Sint Jozefkerk aan de Heuvel, de H.H. Petrus en Paulus (Vierwindenlaan, Tilburg) en de H. Gerardus Majella (Trouwlaan, Tilburg).
De H. Antonius van Padua (Korvel, Tilburg); de H. Margaretha Maria Alacoque (Ringbaan West) en de O.L.V. van Goede Raad (Broekhoven, Tilburg) zullen op termijn worden gesloten. De gebouwen in de huidige parochies De Goede Herder en H. Margaretha Maria Alacoque zullen de toekomst één parochie De Goede Herder gaan vormen. Eerder gaf de Parochie Margarita Maria van Harm Schilder aan een fusie niet te zien zitten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.