Geen extra maatregelen 013 in Tilburg na dood Félice van den Burg na xtc-pil

8 juni 2013 om 11:38
nl
Popcentrum 013 in Tilburg neemt geen extra maatregelen om te controleren op drugs na de dood van Félice van den Burg. De 17-jarige Félice uit Eindhoven overleed vorige week nadat zij een erg sterke xtc-pil had gebruikt.
Geschreven door

Woordvoerder Bart van Gageldonk van het poppodium zegt zondag dat er weinig valt te doen aan het bestrijden van drugs. Een pilletje is zo ingeslikt, zo merkt hij op. Daarnaast kan het goed zijn dat feestvierders een paar straten verderop xtc innemen. Wel geeft de zegsman aan dat de organisatie alert blijft op xtc-gebruik.
Erg sterke xtc-pilDe 17-jarig Félice van den Burg uit Eindhoven overleed een week geleden. Ze was werd onwel in de 013 na het gebruik van een erg sterke xtc-pil. De twee 18-jarige mannen die haar de xtc hadden verkocht, werden aangehouden maar werden uiteindelijk weer vrijgelaten. Zij blijven wel verdachten in de zaak.
Verslavingszorg Novadic-Kentron heeft bekendgemaakt dat de instelling samenwerken met het bedrijf Event Medical Services (EMS) in Uden om uitgaan in Brabant veiliger te maken. De twee organisaties willen informatie over drugs uitwisselen, zodat ze goed in de gaten kunnen houden welke soorten drugs populair zijn. Op die manier kunnen ze naar eigen zeggen gerichter waarschuwen voor levensgevaarlijke drugs.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.