Programma koningsbezoek in Den Bosch: een muzikaal einde

DEN BOSCH - Den Bosch vomt woensdagmiddag bijna letterlijk het slotakkoord voor het koningsbezoek van Willem-Alexander Máxima. In de hoofdstad van Brabant wordt vanaf 16.40 uur een grote muzikale afsluiting opgevoerd. Met onder meer Guus Meeuwis, ereburger van Brabant, belooft het op de Markt een groot feest te worden.
Het bezoek begint in het Noordbrabants Museum. Het nieuwe museumkwartier werd onlangs geopend door prinses Beatrix. In het voormalige provinciehuis ontmoet het koningspaar leden van Gedeputeerde Staten, Provinciale Staten, de Brabantse dijkgraven, ereburgers van Brabant en de burgemeesters van de Brabantse gemeenten. Het koningspaar zal daar het provinciaal gastenboek tekenen.

Het plein voor het Noordbrabants Museum staat in het teken van hét Brabantse feest: carnaval. Aanwezige gildes, schutterijen en carnavalsverenigingen zullen zorgen voor een vrolijke sfeer. De speciale koninklijke carnavalswagen van carnavalsvereniging De Krabkes zal ontbreken, de gemeente gaf uiteindelijk geen toestemming.

Culturele wandeling
Na dit feestje is het tijd voor een korte wandeling. Het koningspaar loopt van het museum naar de Markt. Jheronimus Bosch komt hen begroeten. Hij begeleidt het gezelschap naar het podium op de markt.

Muzikale afsluiting
Er is genoeg te horen op de Markt. Onder meer het Brabants Jazz Orkest en de Helmondse muziekgroep Accordeona treden op. Ook is er genoeg te zien, zoals optredens van de dansgroep De Stilte uit Breda, de Fontys Academy for Circus and Performing Act uit Tilburg, de breakdancegroep Ruggeds uit Eindhoven en de turnvereniging Flik Flak uit Den Bosch.

Een bezoek aan Brabant zonder het lied Brabant is geen bezoek. Daarom komt natuurlijk ook Guus Meeuws nog langs. In 2007 zong hij op Koninginnedag al voor toenmalig koningin Beatrix, dit jaar treedt hij op voor het kersverse koningspaar.

Volg het live
Omroep Brabant volgt het koningsbezoek op de voet, dus blijf op de hoogte via onze apps, internet, tv of radio. Kijk hier voor meer informatie.