Familie vermoorde Renate Jonkers: 'Ze zat in de tang bij de Belgische sekte'

9 juni 2013 om 21:43
nl
De familie van Renate Jonkers uit Eindhoven heeft verklaard dat de vrouw totaal in de tang zat bij een Belgische sekte. Vier vermeende leden van deze groep staan sinds vorige week terecht voor de gewelddadige dood, eind 2007, van de Eindhovense.
Geschreven door

Haar familie verklaarde maandag voor de rechtbank in het Belgische Leuven dat Renate niet uit de greep van de sekte te halen was. Ook was ze smoorverliefd op de sekteleider uit Antwerpen. Deze man wordt gezien als de hoofdverdachte in dit geweldsmisdrijf. Hij kan echter niet meer verhoord worden, omdat hij, net als een uit Eindhoven afkomstige verdachte, zelfmoord heeft gepleegd.
HealingsJonkers werd in mei 2008 dood gevonden in een tuin bij een villa in het Belgische Bekkevoort. Het huis stond bekend als plek voor healings, die door de omstreden sekte werden verzorgd.
Een andere Eindhovense wist in 2008 bijtijds te ontsnappen, nadat ze door leden van dezelfde sekte was ontvoerd. Verhoren van de verdachten van deze ontvoering brachten de verdwijning en uiteindelijk de vondst van Renate Jonkers aan het licht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.