Video

'Kopschopper' Brent L. wordt definitief uitgeleverd aan Nederland

10 juni 2013 om 08:49
nl
Hoofdverdachte Brent L. van de zware mishandeling op de Vestdijk in Eindhoven wordt definitief uitgeleverd aan Nederland. Dat heeft het Hof van Cassatie in Brussel dinsdagochtend besloten.
Geschreven door

Het Hof van Beroep in België oordeelde eerder al dat de jongen uitgeleverd mocht worden. Brent L. ging daartegen in beroep. Tegen deze uitspraak van het hof kan L. geen bezwaar meer aantekenen.
Wel minderjarig, geen jeugdrechtBelgië levert minderjarigen normaal gesproken niet uit aan het buitenland. Brent L. was 17 jaar oud op de dag van de mishandeling. De rechter vindt dat het jeugdrecht niet op hem van toepassing is vanwege het ernst van de feiten.
De advocaat van Brent was verder bang dat zijn cliënt in Nederland geen eerlijk proces zou krijgen, vanwege de druk van de publieke opinie. Maar de rechter ging daar niet in mee. Brent L. wordt deze week nog uitgeleverd en zit dus binnen een paar dagen in een Nederlandse cel.
Brent L. deelde de ergste trappen uitDe 18-jarige Belg is de hoofdverdachte van de zware mishandeling in januari. De zaak werd groot nieuws toen de politie beelden van de schoppartij liet zien in het opsporingsprogramma Bureau Brabant. Op die beelden was te zien hoe een groep jongens een man ernstig mishandelt.
Brent L. wordt gezien als de man die de ergste trappen heeft uitgedeeld. Eerder werd al de verdachte Brett S. uitgeleverd. Die zit inmiddels in een Nederlandse cel. Over een paar weken komt hij vrij.
Justitie blij met uitleveringJustitie wil in totaal vier jongeren vervolgen voor betrokkenheid bij de mishandeling. Van de andere verdachten stond al vast dat ze in Nederland kunnen worden berecht.
Het OM is verheugd over de beslissing van de Belgische rechter. Het is de bedoeling dat de Belgische politie de verdachte binnen tien dagen overdraagt aan de Nederlandse politie. Brent L. zal dan in Den Bosch worden voorgeleid aan de rechter-commissaris, legde een woordvoerster uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.