Video

Spotters al in de rij, hotels vrijwel vol voor Luchtmachtdagen Volkel

11 juni 2013 om 02:24
nl
Het is dringen geblazen voor de mooiste kiekjes van de diverse vliegtuigen die deze week te bewonderen zijn tijdens de Luchtmachtdagen in Volkel. Dinsdagmiddag stonden de spotters al klaar om de aankomende buitenlandse kisten vast te leggen.
Geschreven door

Deze hele week komen de vliegtuigen uit verschillende landen al binnen. Vanaf vrijdag zijn daar de Luchtmachtdagen. En niet alleen de vliegtuigen komen uit alle windstreken. Zo zijn er spotters uit het hele land en zelfs uit België.
Hele dag spottenVanaf acht uur 's ochtends zitten de spotters er al. ''Dan gaat de baan open dus dan kunnen de eerste toestellen al binnen komen. Maar het kan ook zo zijn dat de meeste pas 's avonds ergens komen. Tja, dan wachten we maar even'', vertelt een spotter.
Het maakt de spotters eigenlijk niet zo heel veel uit welke 'kisten' er landen. ''Het gaat om het geluid. Als je ze voorbij hoort komen, dan gaan je haren op je arm gewoon omhoog staan'', vertelt een Belg die iedere dag op en neer rijdt om een aantal vliegtuigen te zien landen.
Hotel volVoor de spotters die dachten nog even snel een hotel te kunnen boeken in de regio hebben pech. De hotels in de omgeving zijn zo goed als volgeboekt. ''Ons hotel is een half jaar geleden al volgeboekt voor komend weekend'', vertelt Peter van Deurzen van Hotel 't Klooster.
Omroep Brabant is vrijdag en zaterdag live bij de Luchtmachtdagen. We houden je op de hoogte van alles wat ons om de oren vliegt tijdens de Luchtmachtdagen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.