Video

Buitenspeeldag: even naar buiten zonder televisie of tablet

11 juni 2013 om 11:59
nl
Hinkelen, tollen of stieken: menig kind zal een verbaasde blik geven bij het horen van deze oer-Hollandse buitenspelletjes. Kinderen brengen hun vrije tijd steeds vaker door voor de televisie of op hun tablet. Om kinderen achter het beeldscherm vandaan te krijgen wordt woensdag de Buitenspeeldag georganiseerd. De landelijke opening ervan vindt plaats in Oss.
Geschreven door

De meeste leerlingen op de basisschool zijn op woensdagmiddag vrij. Een uitgelezen kans om eens de straat op te gaan met leeftijdsgenootjes. Letterlijk de straat op, want gemeenten doen mee aan de Buitenspeeldag en sluiten sommige straten af.
Even geen televisieEr komt ook hulp vanuit onverwachte hoek: kinderzender Nickelodeon gaat 's middags op zwart en moedigt kinderen aan om vooral tijd buiten door te brengen. Want uit onderzoek blijkt dat het kinderen mentaal sterker maakt en beweging voorkomt overgewicht.
Overal in Nederland worden buitenspeelactiviteiten georganiseerd. In Oss wordt de opening verricht door wethouder René Peters. Alleen al in deze stad zijn er dertig activiteiten waaraan leerlingen kunnen meedoen. Alle buitenspeelactiviteiten staan op de website van de Buitenspeeldag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.