Vredepeel 'buitengewoon trots' op koningsbezoek Willem-Alexander en Máxima

VREDEPEEL - Het koningsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Brabant begon woensdag op de grens met Limburg. Het paar kwam iets na halféén aan op de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel, waarna het Brabantse programma van start ging.
In het museum van de kazerne werden de koning en koningin opgewacht door vijftig Brabanders en vijftig Limburgers. Verder waren er gasten uit de politiek en sportwereld. Willem-Alexander en Máxima kregen onder meer een rondleiding op de basis die in het teken staat van luchtverdediging.

Buitegewoon trots
"We zijn buitengewoon trots dat wij op deze kazerne de koning en koningin mogen verwelkomen. We hebben een goede band met het koningspaar en dit bevestigt dat gewoon weer", zei een tevreden Luitenant Kolonel Apma.

Het bezoek duurde ongeveer drie kwartier. Daarna vertrok het koninklijk paar per helikopter naar Roosendaal, waar ze om half drie arriveerden op de Markt in de binnenstad.

Volg het live
Omroep Brabant volgt het koningsbezoek op de voet, dus blijf op de hoogte via onze apps, internet, tv of radio. Kijk hier voor meer informatie.