Brent L. meldt zichzelf, hoopt voor het eind van de maand weer in België te zijn

11 juni 2013 om 16:02
nl
Hoofdverdachte Brent L. van de zware mishandeling op de Vestdijk in Eindhoven meldt zich volgende week zelf in Nederland. Dat heeft zijn advocaat laten weten. Het hof van cassatie in Brussel bepaalde dinsdag dat de 18-jarige Belg uitgeleverd mag worden.
Geschreven door

Dat wil de jongen niet afwachten. Zijn advocaat zegt dat er praktische afspraken zijn gemaakt met justitie in Den Bosch. Volgens de advocaat hoeven alleen de details nog worden uitgewerkt.
Brent L. wil eind juni examens doenBrent L. is ontgoocheld na de uitspraak van de rechter. Omdat hij op het moment van de vechtpartij minderjarig was, rekende hij niet op uitlevering. L. hoopt dan ook snel na de uitlevering weer terug naar België te mogen. Hij zit in het laatste jaar van zijn opleiding en hoopt eind juni nog een aantal examens te kunnen maken.
De zaak rond de 'kopschoppers' werd groot nieuws toen de politie beelden van de vechtpartij liet zien in het opsporingsprogramma Bureau Brabant. Op die beelden was te zien hoe een groep jongens een man ernstig mishandelt.
Brent L. wordt gezien als de man die de ergste trappen heeft uitgedeeld. Eerder werd al de verdachte Brett S. uitgeleverd. Die zit inmiddels in een Nederlandse cel. Over een paar weken komt hij vrij om aan een opleiding te beginnen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.